Helårsdæk er et godt og billigt alternativ

Er du nået en alder, hvor du ikke er afhængig af at skulle bruge bilen på arbejde hver dag og derfor kan lade bilen stå hvis snestormen rammer landet, kan et godt helårsdæk være et rigtig fint alternativ til sommerdæk og vinterdæk.

Attraktiv og billig løsning

Mange ældre mennesker kører ikke så meget og så langt, som de gjorde, da de var yngre. De skal ikke på arbejde, og de kan have indkøbene i cykelkurven, fordi børnene for længst er flyttet hjemmefra. De behøver derfor ikke at køre i bil, hvis ikke vejret tillader det. Især hvis man har en mindre bil og ikke tager på lange ture på motorveje og landeveje er helårsdækkene nu ved at nå et niveau, som gør dem attraktive. Det er jo meget lettere ikke at skulle bøvle med at få skiftet sommerdæk til vinterdæk og omvendt. For ikke at tale om at man skal have dækkene, man ikke bruger opbevaret et sted. Er man flyttet i en mindre bolig, kan det være et problem at få plads til henholdsvis vinter- og sommerdæk. Det er altså en noget billigere og praktisk løsning med helårsdæk. biljshgdygfht

Det bedste helårsdæk

Michelin har udviklet et helårsdæk, der scorer rigtig højt i dæktest. Det hedder Michelin CrossClimate 205/55 R16H og er både mærket med M+S og det snefnugsymbol, der tilkendegiver at dækket er godkendt til vinterkørsel i bl.a. Tyskland og Norge. Michelin som ellers altid har været imod helårsdæk har ved hjælp af en helt ny og revolutionerende teknologi udviklet dækket, som nu er kåret som det bedste alternativ til proceduren med at skifte mellem vinterdæk og sommerdæk.

Vær varsom i snevejr

Michelin har altså opnået at fremstille et dæk, der på en tør vej om sommeren, står fast på samme niveau som sommerdæk i den bedste klasse. Samtidigt kan det også bremse på våde veje om vinteren, hvor der ligger sne og is. Man skal dog være opmærksom på, at hvis der ligger sne på vejen er dækket stadig ikke på niveau med gode vinterdæk. Derfor skal man være varsom med at kører ud i snevejr. Men er man ikke tvunget til det, får man med dette dæk næsten det bedste fra både sommerdækket og vinterdækket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *