Grill hele året med en gasgrill

Er du typen som griller tit og har små børn, eller bare hurtig vil i gang med aftensmaden på grillen hurtig, så man kan spare noget tid i ”køkkenet”, så er gasgrillen simpelthen grillen til dig. Den har en række fordele som alle vil blive diskuteret i denne artikel, og artiklen vil slutte af med at give tips til, hvordan nemt man kan rengøre og vedligeholde sin gasgrill, så den er pæn næste gang man skal grille også.

Gasgrillens Fordele

Har man boet i en lejlighed i en midtby, så kender man sikkert det, at arbejde med et gaskomfur. Et gaskomfur reagerer ekstremt hurtigt, på ændringer i varme, og det er præcist det samme med en gasgrill. Med en gasgrill tager optændingen bare et par sekunder, og så spreder den varme på metal overfladen, hvor kødet skal ligge på. Det tager ikke ret længe, og man kan hurtigt komme i gang med at grille. Grillen er samlet set klar til kød efter et par minutter. Gasgrillen skal ses lidt som et komfur, man har haner man skrue på, og derved manipulere den varme, som afgives i grillen. Så man kan både ”lynstege”, indirekte grille eller bare lade kødet stå og hygge sig i folie i lang tid, hvis man er til pulled pork. Med en gasgrill har man således bedre mulighed for at manipulere, hvordan grillen varmer, end i en almindelig kul-grill, her skal man nemlig tænke over, hvordan kullene ligger i grillen. Når man er på udkig efter en gasgrill, så skal man kigge efter de såkaldte ”brændere” i grillen. De skal dække en jævn overflade, og der skal minimum være tre, før man kan lave indirekte grill.

Rengøring

Når man har lavet sit kød for en aften, skal grillen rengøres, her kan man enten varme grillen op til over 200 grader, som dræber alle bakterier i grillen. Ristene kan så skrabes af med en børste (stål virker godt), efter man har givet grillen en masse varme. Således kan man hurtigt rengøre sin gasgrill, men det anbefales nu alligevel, at man giver overfladen en god gang sæbe og knofedt, én gang om året.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *