Videoovervågning – Det sikre valg imod indbrud

Incidensen af indbrud hos private er desværre i høj grad stigende i Danmark. Måske har du selv været udsat for det, eller du kender nogen, der har prøvet det.

En desperat handling?

Samtidig med at politiet og mange andre offentlige instanser får tilført mindre midler, stiger hyppigheden af private indbrud landet over. Danmark topper listen over indbrud i Skandinavien. Faktisk er indbrud hos private i Danmark hele ni gange højere end hos private i Norge og fire gange højere end private i Sverige.

Der er mange forskellige muligheder for at holde tyven på afstand. Det bedste system som vi bruger i dag mod tyveri, er overvågningskamera, som kan være et godt bevismateriale.

Hvad kan du gøre? Overvågningskameraer og et effektivt alarmsystem er svaret. Her kan du læse meget mere om overvågningskameraer.

Hvilke modeller findes der?

Alt efter, hvad og hvor du ønsker at overvåge, findes der forskellige modeller af overvågningskameraer.
De fleste nyere modeller af overvågningskameraer fungerer med WiFi (IP kameraer), og er lette at sætte op, da der ikke skal trækkes så mange ledninger, når først de har strøm og et internet. Nogle kan du se og bruge via din mobiltelefon, mens andre kan bruges vha. din Ipad / computer.

Hvad med billedkvaliteten?

Husk at undersøge, hvor god en opløsning og zoom kameraet kommer med – kan du overhovedet se, hvad billederne forestiller derfra, hvor kameraet er placeret? Hvor godt er kameraet til at optage efter solnedgang.

Gode råd til placering af overvågningskameraer

Monter kameraet synligt, da dette i sig selv skræmmer nogle tyveknægte væk.
Placer kameraet i en højde, således at det ville kunne fange tyvens ansigt – ca. 2,5 meter oppe og vinklet ud mod indgangen/indkørslen.

Hvordan er reglerne?

  • Du har pligt til at oplyse at et område er videoovervåget.
  • Det er som hovedregel ulovligt at overvåge områder med almindelig færdsel – fx fortovet foran dit hus.
  • Det er ikke tilladt at overvåge personer på et ikke tilgængelig område – du må fx ikke overvåge din nabo på hans grund.
  • Optagelser foretaget på egen grund er lovlige at opbevare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *